Dienst Overzicht

Voor gebruik van een zolder als hobbyruimte en of opslagruimte is het plaatsen van een dakraam wellicht een betere keuze dan een dakkapel. Een dakraam is eenvoudiger aan te brengen, goedkoper en vergt minder materiaal, waardoor het ook vanuit milieu oogpunt gunstiger is. Gaat het om een verwarmde leefruimte of slaapkamer, dan is het aanbrengen van een goed geïsoleerde dakkapel zinvol, vanwege de extra bruikbare ruimte met stahoogte in de dakkapel. Vaak is er naast het plaatsen van de dakkapel ook nog de wens, om de ontstane extra ruimte nuttig in te delen, zodat er bijvoorbeeld een extra slaapkamer en studeer of werkkamer ontstaat.

Bij een dakkapel is het altijd wenselijk om zo min mogelijk onderhoud te hebben op deze van buiten moeilijk bereikbare plaats. Daarom worden de ramen in een dakkapel vaak uitgevoerd in kozijnen met draai-kiepramen dan wel in kunststof hout of aluminium en wordt de betimmering indien gewenst uitgevoerd uit onderhoudsvrij materiaal passend bij uw woning.
Ook komt het vaak voor dat er geen (juiste) trap voor het nieuwe gebruik van de zolder aanwezig is. De mogelijkheden tot het plaatsen van een vaste trap worden altijd ter plaatse bekeken en technisch beoordeeld.